Silent

Kritika Ljudskog Uma

19.12.2016.

Elijah Craig

Za početak https://www.youtube.com/watch?v=J4YPMiFaPWo

 

Za početak, po neki zvuk lagane gitare i blago oštrog muškog glasa. Tu je i gutljaj viskija, razumije se, bez leda. Bliži se kraj godine i zbrajaju se djela, naravno, samo ona sa profitom. Ne gleda se na loše trenutke jer se nada, da se neće ponoviti. Meni je žao da tek tako zaobiđem te loše trenutke jer su jedino oni stvarni i dobro zagrebeni u našem skrivenom biću. Svi na svoj način pametuju, svi traže opravdanje za svoje postojanje, neki kroz ono što su kupili, neki kroz ljubav, a neki kroz molitvu. Nisam se promijenio za ovo vrijeme koje nisam bio tu. Još trčim za kratkim suknjama i visokim potpeticama. Pokušavam da u zraku uhvatim miris kose i isprosim poljubac u rame. Nemam planove za slijedeću godinu, osim da dobro jedem i dobro je

 

Čovjeku treba tako malo da se osjeća dobro, a tako puno da se osjeća ispunjenim. Jedan od razloga zašto nisam pisao je moje putovanje u Kranj (Slovenija) i Zagreb. Dobili smo dva projekta koja su trebala biti realizirana do kraja godine u Kranju. Malo mjesto kroz koje teče Sava. Malo veća Ilidža. Ali eto, lijepo je prošetati po čistom zraku i obići jedan jedini Pub u centru. Tu sam probao najbolji viski po njima Elijah Craig Barrel Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Nisu ga htjeli otvoriti, kažu stoji u regalu više od 15 godina. Otvorit će ga jedino ako budem htio kupiti cijelu bocu. Platio sam ga 120 Eura i nisam se pokajao. Najbolji jebeni viski koji sam u životu probao. Toplo preporučujem za ljubitelje viskija među vama. Ispijao sam ga dvije sedmice. Svaki gutljaj sam doživljavao kao da je prvi.

 

A Zagreb, ah, ta moja stara švalerka, poslije Beograda najbolje mjesto na balkanu za samotnjake. Za one koji nemaju šta izgubiti u gradu koji te ne vidi i ne čuje. Zagreb po meni ima onu staru Austro-Ugarsku dušu, krhku i otmjenu. Ponekad grubu i uvredljivu, neće se sudržati šamaru i osudi, ali će te rado prihvatiti ako imaš nešto potrošiti. Niko nije vezan ni za koga i niko ne zavisi od drugoga, baš onako, kako volim. Previše pretvaranja i dokazivanja, sve najbolje za promatrača kao što sam ja. Sve najbolje za samotnjaka bez kučeta i mačeta uz novac za potrošiti.

 

Ovaj život se mora voliti, ovaj život je samo jedan. Ko hvali i jedva čeka smrt taj ne zna šta propušta, taj je pretežno vjernik u nadi da će dobiti ono što je propustio kada umre.