Silent

Kritika Ljudskog Uma

26.12.2016.

Ta će on

Za početak https://www.youtube.com/watch?v=fPJQw-x-xho

 

Prva vijest koju sam danas pročitao je smrt George Michael-a. Sve se žene vazda na njega palile, a on bio drugih sklonosti, baš tegoba. Imao je finih pjesmica, ništa posebno. Tralala pjesmice, baš kao i Zdravko Čolić. Žao mi je lika, dok mi recimo Zdravka ne bi bilo žao da je krepo. 2016 godina je odnijela mnogo živote. Naravno bošnjo će se uvijek fatati smrti Muhameda Alija po kojem je imenovao svog prvog sina. Baš je zanimljivo koliko bošnjo prati udaranje lopte i udaranje u ringu. To su pravi sportovi za ovu stoku kojoj je kladara kulturološki vrh.

 

U Sarajevu ludilo. Raja digla frku zbog "automobilskih sankcija". Kažu ovo nije rješenje. Pa i nije ni dugoročno, ni sistemsko. Ovo su mjere UZBUNE jer se ne može normalno disati. Kako sad da bošnjo uđe sa autom u prodavnicu? Neće valjda hodati do prodavnice? Jako je teško mamlaze sa ovog područja naučiti nešto. Ista ovakva pobuna će biti i sa zabranom pušenja. Tvrdoglav narod. Ustvari, više bezobrazan nego tvrdoglav. Tvrdoglave kockaste glave u foteljama i okruženju. Čim dođe neki zakon, njima je to šminkerski-pederski. Pa će bošnjo reći, Šatro, oni će meni nešto uvoditi. Samo mi još to treba, a komšija mi nema hljeba da jede. Kome još treba okoliš i zdravlje? Mi imamo prećih stvari za provest, pohapsite kriminalce, političare što su nas opljačkali, pa onda ganjajte ekologije i ostale pederluke.

 

Teško je sprovoditi red i mir, zakone i propise u ovoj državi. Zato raja bježi vani. Tu će se svi pridržavati zakona i slušati šta mu se kaže. Tamo nam neće smetati nečije porijeklo, ni ko mu je mater, ni odakle mu je otac, ni odakle je dobio pare, ni koje je vjere. Ali zato sve mora biti perfektno u rodnom kraju. Reko bi čovjek da je ovo druga Švica kad ga sluša. Samo eto, da ne mora bošnjo prstom pomaknuti. Nedo bog se žrtvovat, ujediniti, raditi zajedno. Ih, ode bošnjo vani, tamo je sve uređeno, pa će biti gospodin. Tamo će pravi kapitalisti, koje ne zna, da ga ubijaju u pojam. Ta će ovi naši, do jučer sam im lopte kroz noge šuto.

 

Smijurija od prostora i naroda. Samo se vi fatajte svoje vjere i kulture i ne zaboravite da ponesete glasački listić za SDA na koncert Dine Merlina, jer se priča da se može glasati za svoje, prije izbora 2018 godine na koncertu. To je uvedeno brzinski, da se olakša dijaspori koja dolazi za novu. Jebo okoliš, hajmo spizdit pare na Merlina, da komšije budu ljubomorne.

 

Majko draga, koji cirkus od naroda, strašno