Silent

Kritika Ljudskog Uma

09.01.2017.

Ameno

Za početak https://www.youtube.com/watch?v=3EyRbwZs7e0

 

Moramo težiti prema onom najvišem, prema savršenom. Savršenom, hranom, muzikom, okolinom, kulturom, naukom i prirodom. Ne smijemo pretpostaviti da bi ijedna druga stvar bila korisnija od znanja o ljudskim pojavama, običaja i težnjama. Marionete fizioloških potreba su više nego savršen aparat za zabavu u ovim zimskim danima. Filozofija ateiste ili način postojanja bez mentalnih okova bajkama ovoga svijeta. Svi mo mi duboko u duši ateisti. Mi se ne rađamo sa vjerom. Mi se rađamo kao ateisti. Vjerom nas podučavaju zavisno od sredine u kojoj smo rođeni. Tako nam postavljaju temelje straha i ograničenja. Bezgranična kontrola nekog suptilnog morala koji po definiciji i ne liči na ljudski moral nego na neku definiciju licemjerstva i zakrivljenih vrijednosti neznalica.

 

Pustimo žene da vladaju. Mislim da bi mnogo toga naučili. Možda bi se na kraju svega toga posvađali i nijedna država ne bi pričala sa drugom. Poslušajmo bibliju - 1 Timothy 2:11-14, ona mora biti u pravu jer je od Boga.

„Žena neka u miru prima pouku sa svom podložnošću. Poučavati pak ženi ne dopuštam, ni vladati nad mužem, nego - neka bude na miru. Jer prvi je oblikovan Adam, onda Eva; i Adam nije zaveden, a žena je, zavedena, učinila prekršaj


Ili možda Ephesians 5:21-24

Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!


Ustvari, zaboravimo to, dajmo muževima svrhu, učinimo genocid kako kažu u bibliji Samuel 15:3

Sada idi i udari na Amaleka, izvrši "herem", kleto uništenje, na njemu i na svemu što posjeduje; ne štedi ga, pobij muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce!'"

 

Ah, kakav samo moral koji nas je naučio da poštujemo i volimo jedne druge. Definitivno su nas vjerske knjige naučile moralu i ljubavi. Jes da je to poštovanje i ljubav samo prema istomišljenicima, ali nema veze, tako je bog rekao.

 

Mene ovo brine. Nije mi nimalo smiješno. Ne treba nijednu vjersku knjigu pratiti. Brzo naučiš da ako si drugačiji ili se protiviš, kraj ti brzo stiže. Po šerijatu davno više ne bih bio živ. Nije to sad neki gubitak, ali veliki ljudi kao što je Alan Turing, Hans Bethe, Niels Bohr i sl.. bi bio veliki gubitak za čovječanstvo. Dobro je što vjera u većini slučajeva zakonom nije zavladala i moramo se boriti svake sekunde protiv onih koji čitaju samo jednu knjigu, knjigu od boga.