beats by dre cheap

Booze and Blues

Za početak https://www.youtube.com/watch?v=mdrAdcxFB9c

 

Ah taj divni blues i jutarnji viski. Čašica prije polaska i razbudiš se odmah. Ovih dana sam u blues ekstazi. Levitiram preko ulice do posla. Levitiram dok radim, levitiram u ritmu nekog novog Ja. Vrijeme postaje nebitno. Vrijeme ne postoji, vrijeme je sporazum, a ko ne zna da je vrijeme sporazum taj vrijeme uzima ozbiljno. Za njega je vrijeme novac, neki rok trajanja. Zato je najbolje vrijeme pustiti, opustiti se u čahuri mira, što duševnog, što tjelesnog. Odlučio sam da takav budem u Zagrebu, jer sam u Kranju imao jako puno vremena da razmišljam i šetam/pijem.

 

Na seminaru sam se raspitivao da li još neko poznaje neko dobro mjesto za stare rokere. Preporučili su mi mjesto iznad gradske tržnice. Kažu da furam pravo prema crkvama, kafana bi se trebala nalaziti između galerije i muzeja. Naravno ja sam se tu izgubio pa palim mobitel i mape koje me vode tačno do odredišta. Booze and Blues se zvao lokal (valjda se još tako zove). Prigušena svjetla, mali stolovi i sve baš onako kako volim. Muzika na mjestu i ja za šankom. Život je lijep. Meni barem ne treba više.

 

Nakon treće čašice i malo ćaskanja sa šankerom, on mi pušta Zeppeline, a meni suza na oko. Nije bilo neke gužve, onako taman. Pored mene je sjedila neka crvenokosa koja je cijelu noć ispijala čašu za čašom vina i tipkala na mobitelu. Onako ljepuškaste face, ništa posebno. Nisam htio da se upucavam, nije me zanimala tu noć. Međutim onako prije ponoći, ona krenu u toalet pa mi usput reče, ti si prvi frajer koji mi se nije nabacivao otkako dolazim ovdje, ali to ćemo riješiti kada se vratim iz toaleta. Meni bilo smiješno, ali se ona ne predaje pri povratku...


Opet me ne gledaš, a sviđam ti se, znam ja to prokužit, niste vi muškarci teški za razumjet. Uostalom više gledaš u boce u regalu nego u moje kukove.


Ko kaže da me kukovi privlače? Znaš ti dobro na šta ja mislim. Uostalom dosta pričaš sa šankerom, da nemaš možda druge sklonosti?

 

Čujem po naglasku da niste odavde mlada damo? Iz Novog Sada sam, ovdje sam mjesec dana poslovno.

Razumijem, čime se bavi mlada dama? Vidi ti njega, on bi već sve o meni da zna. Ne može to tek tako brzo. Prvo dama pita. Čime se bavi mačak sa drugim sklonostima?

Izvinite, ali nemam živaca da se igram sa vama, malo odmaram mozak od posla.

Opa, zar ti stvarno nisam nikako privlačna? (ovdje mi već uveliko ide na živce)

Večeras mi se samo pije.

A damu nećeš častiti?

Tu ja mahnem šankeru da obnovi pića kod nje i kod mene.

Vidiš kako me slušaš, muški su kao psi, moraš ih prvo trenirati.

Znači sad sam i pas?

Ja volim pse, poslušne, dobro trenirane pse, nisam žena sa mačkama.

 

Silent
http://silent.blogger.ba
22/12/2016 11:25