beats by dre cheap

Ponekad

Ponekad sam ljubomoran na ove vjernike, oni imaju svog imaginarnog prijatelja koji njihovo mentalno stanje čuva. Oni kada su tužni čitaju vjerske tekstove u kojima im se prijeti da će gorjeti u paklu ako ne slušaju. Čudan je taj simptom roditeljstva. Ta potreba da imaš roditelja. Nekoga ko te čuva i nadgleda. Neko ko te kudi i nagrađuje. Ta stalna potreba da ostaneš dijete i imaš negdje da utekneš od strašnog svijeta. Morali smo stvoriti tu vjeru da bi kao odrasli utekli u maštu, gdje ima nečega poslije kraja. Vješto su stvorene iluzije i basne u koje se vjeruje bez prigovora. Tješimo se, ne preispitujemo zašto i kako i ne tražimo naučni dokaz. Vjerujemo ljudima koji imaju 4 osnovne, ali znaju napamet knjigu staru par stotina godina. Fascinantno u svemu ovome je da se sve to brani kao vjera ili vjere mira, a svi znamo kakva je kazna za one koje napuste vjere mira

 

Čudno je to kako sve te vjere uvijek favoriziraju muško. Uvijek je muško taj koji sve dobiva, a žena treba biti zadovoljna sa onim najosnovnijim. Žena treba da šuti, žena treba da služi, žena treba da se sakrije, ali žena je kraljica između četiri zida. Ne mogu a da se ne nasmijem na ovo. Žena nije vrijedna kao muškarac. Trebaju dvije da bi se dostigla vrijednost jednog muškarca. Žena treba da pazi da ne privlači, jer se muškarac ne zna kontrolisati i ona je razlog zašto se on tako ponaša.

 

Fantastično urađeno pranje mozga, toliko dobro, da ne treba dodatnog posla.

Pomislim ponekad da li je ta ideja vjere izašla od grupe muškaraca koji nisu mogli dobiti onu stvar?

Žene sad same brane vjeru i bježe u nju. One se sad same pokoravaju. One služe i one same sebi stavljaju okove. Nije potrebno više toliko posla oko njih. Ako zglajzaju biće kazna, nema brige.

 

U ovom svijetu vjere, je najbolje biti muškarac.

Silent
http://silent.blogger.ba
13/03/2019 10:22