Šta je ostalo?

Za početak https://www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4

Ne zatvaram vrata, odavno ne očekujem ljude. Sjedim u svojoj staroj fotelji i nisam siguran da li sam samo pijan ili mrtav. Stvarno nisam siguran, možda sam slijepac, ionako je moj svijet blijed.

U bespućima ovog malog mjesta, opet iz nekog meni nepoznatog razloga ista kafana, isti šank, samoća kao glavni akter na pozornici mog života. Ovisan sam o toj samoći, teško je napustiti. Ipak, iza mojih leđa, na pozornici je bila Ona. Visoka crnka, duge kose svezano visoko u rep. Obična crna bluza, kožne crne pantalone i visoke crvene sandale. Nisam mogao da je gledam, sve je ono što sam želio i sve ono što ne želim u jednom. Ne mogu se vezati, ne smijem se vezati, jer brzo zavedem i još brže odustanem.

Uzeo sam odmor od svega, htio sam pobjeći, opet, onako na isti fazon. Ali kao i uvijek, ništa od toga. Posao donosi dosta novca, a moja žeđ postaje sve veća i veća. Od sredine prošle godine svaki mjesec nastupam na konferencijama, skoro pa sam obletio cijelu Europu. Čovjek bi očekivao da sam sretan.

Mislim, nemojte me pogrešno shvatiti, nisam ja nesretan, kada imaš puno novca nisi nesretan, nego ti je pomalo dosadno. Privlače te one stvari koje su opasne za mentalno zdravlje. Kao ovaj blog, ne mogu ga se okaniti, ne mogu napustiti pisano slovo. Nisam odavno pisao, a toliko toga imam da kažem.

Nema „neko“ da me sasluša, a možda i neko da me pročita. Ne znam kakvo je sad stanje na blogu, ali pretpostavljam da su ostali nacionalisti/vjernici/radikali, možda bude tu i neko sa kim bih mogao da razmijenim po neku riječ.

Kako god, meni je već lakše duši jer sam pisao.

silents
Tu sam da pomognem sam sebi

17 komentara

  1. gracia@ ima do gori 🙂

    verrona@ pusa i za tebe

    Nick-Brandon@ mogu ti reci da sam te pozelio

    Epimelijada@ tako i treba, ja sam tu glavni

    kellz@ ispracaj nam kako se pitas 🙂

    Ajni_@ lJUUUBAVI!

    jasamizbosne@ nisam ni otisao, samo sam malo zadrijemao 🙂

Komentariši