Džigerica

Za početak: https://www.youtube.com/watch?v=ZI-aPHeUDlk

Dobio sam dosta privatnih poruka da vratim muziku, pa sam je vratio. Rado bih Vam podjelio neko od svojih predavanja, ali ona su tehničke prirode. Nisu biznis predavanja nego samo tehnološka predavanja. Imam još jedan blog pored ovoga  koji je znatno uspješniji, ali tu pišem na drugom jeziku i većinom o tehnici. Ovaj blog mi je hobi, odmor od ozbiljnijih tema i bijeg od ozbiljnijih ljudi. Nemojte obraćati pažnju na ovaj „counter“ sa desne strane jer nije realno predstavljen (u par navrata se restartovao, čak i jedno vrijeme nije radio, tako da ga ne uzimam ozbiljno). Ja sam trenutno najstariji bloger ovdje. Dosta sam Vas upoznao uživo i ponosan sam što Vas poznajem.

Jučer sam kuhao (moj drugi najdraži hobi). Pileća džigerica sa dosta, dosta prženog luka. Čisto onako da te poslije dobro sastavi kiselina, ali tako je dobro i dok ovo pišem curi mi bala iz usta. Helem, ja sam u svoju džigericu ubacio gljive i dodao još par stvari, pa ubacio u rernu. Ali prvo da počnemo iz početka.

Prvo stavim ulje u tavu da se zagrije. Džigericu uvaljajte u brašno i stavite nakratko da se proprže. Tavu poklopite da vas džigerice ne prskaju.

U istu masnoću u koju ste pržili stavite sitno i krupno sjeckani luk. Dodajte malo soli i pržite dok luk ne omekša i postane staklast.

Šampinjone nasjeckajte na listiće pa i njih dodajete u tavu da se malo zaprže. Promješajte pa sklonite na stranu.

Uzmite jednu tavu pa smjesu iz tave prebacite unutra. Paradajz pire razmutite sa vrućom vodom i vinom (ako ga imate pri ruci, ali nije potrebno) pa dodajte u tavu. Ne zaboravi na miješanje.

Poredajte džigerice, dodajte so, biber, sitno sjeckani peršin. Ako treba dodajte još malo vode.
Ovako pripremljenu tavu stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite dok tečnost ispari.

Ako Vam se da, napravite još kao dodatak pire krompir (ali to ako želite da se pravo zagotivite)

A ja odoh sad u kupovinu da opet isto napravim, ko me natjera da pišem o ovome

silents
Tu sam da pomognem sam sebi

9 komentara

Komentariši