Noli (opet)

Za početak: https://www.youtube.com/watch?v=JiXnswDyZAQ

Noli, o moja Noli. Iskra zaboravljenog svijeta. Beskrajna fikcija ljubavi nekog drugog života. Miris kose, toplina zagrljaja, dubina pogleda i vječnost dodira. Baš onako kao što kaže u pjesmi, ne želim da svijet vidi, ne želim jer mislim da ne razumiju i sve tako izgleda kao u filmovima.

Dao bih vječnost za dodir, a sve je nekako nestvarno i nikada se ponoviti neće. Silno želim da spustiš glavu na moje grudi i želim da zaspem sa mislim da sam zauvijek tvoj. Fantazija mog starog ega zbog izgubljene bitke u koju se više ne upuštam. Ipak, tu je stara tišina sa kojom redovno pričam o tebi. Tu je onaj miris viskija i onaj ukus tvojih usana, kojeg nikada neću zaboraviti.

Neću te više nikada vidjeti, ali ćeš mi u srcu živjeti vječno. Kako samo patetično od mene. Gadim se sam sebi, ne volim ovako govoriti, ali mi je baš danas, baš danas, onako loše. Dan za alkohol, blues i možda neku profesionalku preko vikenda.

Možda mi samo treba dodir žene, nisam ga osjetio već dva, tri mjeseca. Posao, moram bježati u posao, jedino zdravo mjesto gdje sam pronašao svoj smisao. Onaj smisao za koji nisam vjerovao da ću ga ikada pronaći je u principu uvijek bio tu kraj mene, uz mene.

Samo još jedna čašica i zovem je, samo još jedna, samo jedna, pa možda broj okrenem. Neću, mogu i hoću bez starih rana. Želim da mi neka napravi novu ranu, koju ću kasnije viskijem zalijevati.

silents
Tu sam da pomognem sam sebi

5 komentara

Komentariši