Pijemont!

Prvo da se zahvalim što si mi dan proljepšao i da ti se zahvalim što si ostavio barem ime da te mogu razlikovati od ovih redovnih trolova.

Krenimo od analize tvog teksta.

Ponovo sam sebe dizes na neki visi nivo tvrdnjom da "ispadas pametan i razuman" – sam sebe obmanjujes ili ti neko fakat laskao? Pusti neka te neko drugi pohvali


Pogrešno si shvatio, samo ti govorim koliko si ispod mene, jer ne vidiš. U nastavku teksta ćeš nadam se shvatiti koliko si ispao glup.

Sto se pak čuda tice – to je stvar intelektualih dometa i (ne)ogranicenosti uma, nekim "razumnim" ljudima lakse je vjerovati u bajke, basne i (ne)naucna cudesa tipa da su oni zivi primjerci majmuna koji govore,

1.     Već na samom početku si potvrdio, ne razumiješ evoluciju, a po ovoj bombi koju si bacio reklo bi se da nikada nisi ni išao u osnovnu, sjedi jedan. Prvo završi osnovnu školu pa polemiši

da je svemir nastao slucajno nakon prdeza kamile, da su uslovi na zemlji ponovo sasvim slucajno postali optimalni za zivot homosapiensa poput tebe,

2.     Uslovi na zemlji ni dan danas nisu savršeni niti su optimalni za život, da nismo imali mozga i evolucije ne bi dugo preživjeli. Daleko smo od savršenog, a još dalje od savršene biologije ovog svijeta.

a tom istom igrom slucaja ni jedna planeta osim zemlje nije naseljiva niti postoje naznake da bi se npr na neptunu slucajnim spletom okolnosti mogli stvoriti optimalni uslovi za zivot.

3.     Ne znamo, nismo bili. Lijepa stvar nauke je da se pravila mijenjaju i da uvijek postoji šansa da otkrijemo nešto novo, za razliku od vjere koja u startu grijesi, a kasnije ni ne pokušava da ispravi.

Sve to tebi, kao "razumnom" covjeku nista ne govori? Jedino naucno objasnjenje za kompletnu egzistenciju univerzuma nastalo je slucajno,tako sto je rijec "Bog" slucajno zamijenjena rijecju "slucajno"!

4.     Sve to meni kao razumnom čovjeku dosta toga govori, ali ti ne možeš da dokučiš, kao sto dijete od 2 godine ne zna da čita pa mu se sve mora crtati i polako objašnjavati.

matematicki gledano,da svi ovi parametri (gustina vazduha, prisutnost vode, ozon kao zastitni omotac bez kojeg opet ne bi bilo zivota na zemlji, pa onda kompletna homeostaza zemlje-biljke, zivotinje, ljudi, ravnoteza izmedju svega toga, zatim optimalna udaljenost zemlje od sunca, sto je jedan od faktora zivota na zemlji…. Itd… Isl) nastanu slucajno, sanse su ravne OGROOMNOJ nuli!

5.     Nisi ti srećo u životu dva broja sabrao, a kamoli da pričaš o matematičkim parametrima. Nisi sagledao ni 1%, fataš sa vrha, kreni prvo od dna, od korijena, možda onda shvatiš.

logicno pitanje koje se namece, imajuci u vidu matematiku,uz pretpostavku da imas malo i razuma, jesam li ja lud koji vjeruje u udio vise sile u svemu tome,ili si ti lud jer vjerujes u tezu da je svo to matematicko savrsenstvo nastalo slucajno?

6.     Gnjaviš sa matematikom koju ne razumiješ, a vidim da ti je i "logika" strana riječ. Opet ponavljam, niti je slučajno, niti je savršeno. Jako smo daleko od savršenog.

Obojica znamo da je tolika matematicka slucajnost nemoguca,ili kao "razuman" covjek,u najmanju ruku bi morao priznati da smo u "pat-poziciji", pa bi trebao prestati prditi okolo sa svojim nebulozama. Ako pak nisi u stanju sve ovo realno sagledati, a sebe vidis kao covjeka od nauke, onda ucini sebi i drustvu uslugu, uzmi pistolj i prosviraj sebi metak izmedju ociju😂

7.       Vidim da si razuman u tom svijetu bajki gdje je, kako ono kažu, nepismen čovjek napisao jer mu je „melek“ rekao. Pa je ženu od sina uzeo sebi za ženu i curicu o 9 godina zguzio. U slobodno vrijeme je letio na konju izmedju gradova i pričao mnogo bajki, širio je vjeru „mirom“ a ne mačem…Uz to je rekao da svijet nije toliko star, da smo svi iznikli iz dvoje ljudi, da su to dvoje ljudi živjeli 600-800 godina dok se nije jadna „Eva“ naradjala. Pa je bilo mnogo poslanika, jedan je sina htio zaklat pa mu kurban spustili (jako pozitivna i miroljubiva neka vjera), pa nakav Nuh na brod krenuo (jadni pingvini morali pješačiti do broda) pa bog sve ostalo poubijao (jer je miroljubiv) da bi ovaj u depresiju pao kada je završio.

Pored svih navedenih faktora,baska je recimo teza da, ako ne bi bilo drugog svijeta,duse itd, covjek se nipocemu ne bi razlikovao od zivotinje koja zivi da bi se rasplodila, jela, pila i umrla- bas jak i dubok smisao zivota?!

8.       Hmm… faktor tvoje inteligencije me zabrinjava. Nemoj molim te zaboraviti da dišeš. Sad razumijem poslije ovog idiotluka kojeg si napisao kakvo ti breme nosiš. Takvi kao ti i jesu zaslužili ismijavanje. HA HA HA 😊

silents
Tu sam da pomognem sam sebi

11 komentara

  1. Poslije ovih tvojih “argumenata”ili antiteza, mogu samo zakljuciti da ako bi skocio sa razine svoga ega na razinu svoje inteligencije, vjerovatno bi ti vratni prsljenovi zavrsili u guzici 😂😂😂 mada jos uvijek smatram da ti,ne da ne mozes,nego zbog svoje umisljenosti, ne zelis da shvatis, ali ima i za tu bolest lijeka,samo je pitanje koliko ce bolna biti operacija😉

  2. Sintagma pametniji popušta izlika je glupanima kojima je ponestalo argumenata to se hoće reči droge i alkohola ccc pajdo opet si dozu prekoračio. Realno gledajući, da je neko pametniji, ne bi imao razloga popustit budali već bi po prirodnom slijedu stvari budala morala popustit njemu zato što je niže u intelektualnom hranidbenom lancu evolucije hahahahaahhh. Čista kauzalnost.I da, znam SilentS pajdo, ne moraš mi ni reč. Totalno sam genijalan i nenadjebiv. Tenk ju veri mač.

    @pijemont ovom samo malj u glavu pomaže kakve grdne operacije evuliro čojk skroz, a nemoj da te čudi tako on uvijek kad se predozira odjednom skoči s drveta na mjesec jadniku nije zamjerit.😂

  3. Kompletna filozofija silentovog bloga zasniva se na sljedecem:
    1. Na blog iznesi bljuvotine, popljuj sve ono sto ne razumijes i podrzi sve oblike nastranosti

    2. Olizati dupe pozitivnim komentarima

    3. Sve argumentovana komentare koji zahtijevaju promisljanje,a kose se sa politikom bloga, docekati sa entuzijazmom psa lutalice koji ulicom juri svako auto i laje na njega,ne znajuci pri tome ni koga juri,ni zasto juri,ni zasto laje -bitno je da laje

    4. Taj lavez kasnije smatrati jakim “argumentom” i nastaviti zivjeti u vlastotoj zabludi😂

    Sve sto si iznio u postu bilo je TI NE ZNAS OVO,NAUCI ONO- jel to nazivas pobijanjem argumenata ili razmisljanjem?

    Ukratko,tvoja dijagnoza, jer kako rekoh,ti nije da ne mozes,ne zelis:

    “Misliš li ti da većina njih hoće da čuje ili da nastoji shvatiti? Kao stoka su oni, čak su još dalje s Pravog puta skrenuli” (Al Furqan, 44)

  4. Zasto bih raspravljao sa ljudima koji ne znaju sta je evolucija?

    O kakvoj vi argumentaciji pricate kada nemate osnovno obrazovanje?

    Niti imam vremena da vas ucim, niti imam zelje da ulazim u dalju raspravu.

    Mislio sam da sa pojedincima mogu uci u neku konverzaciju, ali ste svi isti par opanaka.

    Vratit se na svoj balkon i pedofiliju koju pravdate

  5. A ti se uhvatio balkona i pedofilije ko pjan plota a sutra bi zguzio da mozes od 11 do 18 kosto to rade tako evolucirani napredni jebatori svega i svacega, neko kome su kurve najveci domet je super zvijezda svoje imitacije morala, znanstveno nema sta .Kad postavis konverzaciju ko opanak dobijes i opanak mislis neko ce na tvoje bljuvotine i nebuloze trosit mozdane vijuge da ti dokazuje koliko si glup i jadan u tom svom supljem tijelu.Mislis da te vjernici uzimaju za ozbiljno ti ba mozes jos trcat za auticima i lajat kolko hoces talasika si od covjeka i takvima treba imat samo pristup kakvog traze.Dobijes ono sto zazivas.Ti da imas pojma o zivotu pa i toj posranoj tvojoj evoluciji koja ti je postala opsesija ko tvoja droga i alkohol lijecio bi se covjece i nebi se zajebavo sa opancarima imo bi smisao zivota ovako samo ti mogu reci crkni u svojim govnima takvih ko ti nimalo mi nije zao, nego pusti ba posten svijet da rahat zive.Nisi ti njima interesantan bogiću niti takvi ko ti zato vam je i krivo jerf ste nulice u zivotu kad vas niko nejebe ni 1%.I ti ces nekog da ucis vrati se ba medj svoju publiku gdje ti pljesak zivot znaci.xd.

Komentariši